Kunnallisvaaliehdokkaita eri listoilta esiin toivoi keskisuomalaisen päätoimittaja Laatikainen puheenvuorossaan elokuussa. Vuoden ja reilun kuukauden kuluttua ovat nämä kunnallisvaalit, lokakuussa 2008. Mielestäni erittäin hyvä veto Laatikaiselta ja toivon, että hän myös pitää huolen, että palstatilaa kaikille ehdokkaille ja heidän kirjoituksilleen tulee tässä Jyväskylän päälehdessä. Ehdokkaita tulee olemaan monta kertaa enemmän kuin eduskuntavaaleissa Keski-Suomen vaalipiirissä, joten veikkaan, että erittäin värikkäät vaalit ovat tulossa. Jokainen lista saa ottaa ehdokkaita, jopa enemmän kuin paikkoja on jaossa. Ja sitten koko listan ääni potti taas jaetaan niin, että eniten ääniä saaneet menee läpi, kuten tapana on sanoa.

Jyväskylässä on pitkään vaikuttaneita valtuutettuja ja heidät aika suurella todennäköisyydellä valitaan edelleenkin, mutta arvoisa lukija pyydän sinua, että otat näissä tulevissa vaaleissa kriittisen kannan ja annat myös uusille mielipiteille ja uusille ehdokkaille mahdollisuuden vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseesi. Mielestäni ainoa mahdollisuus muutokseen on valtuuston kokoonpanon muuttuminen.

Perussuomalaiset ovat mukana runsain joukoin kuten eduskuntavaaleissakin, itse kuulun tähän listaan ja tarkoituksenani on päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihimme valtuustossamme. Itse en pidä vaalilupauksien antamisesta, koska niiden lunastaminen saattaa olla erittäin vaikeaa, sillä suuressa joukossa erilaiset mielipiteet voivat estää sen. Mielestäni parempi olla sanansa mittainen ja edustaa rehellistä arvomaailmaa. Rehellisyyden nimissä ainut asia mitä ehdokas voi tuoda esille itsestään, on hänen oma arvomaailma ja tavoitteet. Lupauksilla saattaisi äänivyöryn saadakin, mutta uskon että nöyrällä sydämellä, inhimillisellä mielellä ja lujalla luottamuksella siihen valtakirjaan mikä tulee teidän äänestäjien äänillä, mennään todellisuudessa, realistisesti ja vakaasti eteenpäin koko Jyväskylän hyväksi.

 

 

Harri Andersson

Kunnallisvaaliehdokas PS.

Jyväskylä   

Kirjoitus julkaistiin keskisuomalaisen mielipidepalstalla 7.9.2007 valtuuston eturivin henkilöiden kuvien kera, siinä suurin näki että suurin osa on Keski-Suomen kansanedustajia.